Nuffic | Team Erasmus+ Policy & Programme VE

Wij zoeken voor Erasmus+ een

Beleidsmedewerker/Veldcoördinator Volwasseneneducatie

Wil jij een bijdrage leveren aan de versterking van het programma Erasmus+ in de volwassenensector in Nederland? Ben jij in staat om (interne) processen te coördineren, (subsidie)vraagstukken op te lossen en strategie en beleid te ontwikkelen? Dan komen wij graag met jou in contact.

Als veldcoördinator/beleidsmedewerker volwasseneneducatie werk je bij de pijler Europa van Nuffic. Pijler Europa werkt aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. In de pijler Europa is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs en participatie beheert. Daarnaast wordt binnen deze pijler uitvoering gegeven aan eTwinning, EURAXESS-Researchers in Motion en (veelal relatief kleine) Europese projecten.

Je komt te werken in het team E+ Volwasseneneducatie (VE). Dit team zorgt voor alle aspecten die komen kijken bij de subsidieverstrekking, zoals voorlichting aan stakeholders en (potentiële) aanvragers, beoordeling van aanvragen en toetsing van projecten. Doel van de subsidies van E+ voor volwassenen is het versterken van inwoners van Nederland en andere Europese landen. De projecten uitgevoerd met subsidie van E+ richten zich met name op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en meer algemeen mensen in een achterstandspositie en met lage basisvaardigheden.

De subsidiemogelijkheden met E+ voor volwassenen zijn in Nederland relatief onbekend. De komende jaren zetten we met het team daarom in op het vergroten van onze bekendheid bij bijvoorbeeld organisaties die werken in het gebied van toeleiding tot de arbeidsmarkt, gemeenten en bibliotheken. Jij speelt een belangrijke rol bij de (verdere) ontwikkeling en invoering van deze strategie.

Wat ga je doen?

  • Je bent eerste aanspreekpunt voor het team VE bij (beleids)vragen of onduidelijkheden over het subsidieproces en de interne en/of Europese regels en processen;
  • Je vormt de schakel naar andere collega’s binnen de Pijler Europa en Nuffic (o.a. communicatie, compliance, andere teams)
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het bereiken van kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen en begeleidt het team bij het invullen van jaarplannen en rapportages;
  • Je stelt memo’s/adviezen op over (te verbeteren)processen en beleidsvraagstukken;
  • Je onderhoudt relaties met verschillende interne en externe stakeholders en coördineert bijeenkomsten voor deze stakeholders;
  • Je volgt relevante ontwikkelingen over volwassenen(educatie) zowel in Europees als in nationaal verband;
  • Je draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van strategie en beleid.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs;
  • Je hebt aantoonbare kennis van het programma Erasmus+;
  • je hebt kennis van (Europese) subsidieprocessen;
  • Je hebt kennis van en een netwerk in het sociaal domein of de arbeidsmarkt in Nederland;
  • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van internationalisering in de volwassenensector;
  • Je hebt ervaring met het coördineren van grote programma’s of projecten en met het ontwikkelen en implementeren van beleid;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen en/of onderhouden van netwerken en bent klantgericht;
  • Je kunt zelfstandig werken binnen een team;
  • Je bent ervaren in het organiseren en voorzitten van vergaderingen;
  • Je laat blijken je eigen gedrag en standpunten kritisch te evalueren en open te staan voor feedback van anderen, en je toont hiervan te leren;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (taalniveau C1).

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: overtuigingskracht, conceptueel vermogen, schriftelijke uitdrukkingsvaardiheid, analyseren en oordeelsvorming, omgevingsbewustzijn, resultaatgerichtheid, samenwerken.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

  • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Je bepaalt deels zelf waar en wanneer je werkt.
  • Je ontvangt een salaris tot max. € 5.929,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige vergoeding woonwerkverkeer met OV tweede klas en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen inzetten voor extra pensioenopbouw of sparen voor een sabbatical leave. 
  • Je krijgt een dienstverband van 32 uur per week voor de duur van een jaar.

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 16 mei (online).  Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor de 2e gespreksronde. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag(middag) 23 mei op ons kantoor te Den Haag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Referentienummer:

2024-489

Sluitingsdatum:

12-05-2024

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Esther Vink

mobiel: +31 +31 61 42 23 726

Bedrijfspagina:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag