Nuffic | Team Staf

Wij zoeken een enthousiaste en proactieve

Corporate Communicatieadviseur

Ben jij een communicatieprofessional die snel kan schakelen tussen verschillende onderwerpen? Kun jij de visie van de organisatie effectief vertalen in sterke content? Ben jij een verbinder en heb je een talent voor organiseren en structureren? Kom dan ons team versterken en maak voor de corporate communicatiekanalen van Nuffic het verschil!

Als corporate communicatieadviseur draag je zorg voor de corporate communicatie van Nuffic. In deze rol focus je daarbij op de externe communicatie. Je wordt onderdeel van team Staf, het team dat de directeur-bestuurder en het management van Nuffic faciliteert in het realiseren van onze strategische doelen, het optimaliseren van samenwerking, innovatie en kwaliteitsmanagement in de organisatie en het realiseren van corporate communicatie en strategisch relatiebeheer. Een dynamisch team dat volop ontwikkelt!

Je werkt vanuit Nuffic’s strategie en visie, adviseert het management en de organisatie, en draagt bij aan strategische communicatieprojecten en communicatiemiddelen. Samen met andere communicatieprofessionals in de Staf en in de drie organisatiepijlers Nederland, Europa en Global, draag je bij aan de positionering en profilering van Nuffic.

Wat ga je doen?

  • Je organiseert als “regisseur” van ons strategisch content-overleg de corporate communicatie van Nuffic in samenwerking met de specialisten uit de pijlers en Staf. Communicatie loopt met name via de website, nieuwsbrief en social media.
  • Je bent verantwoordelijk voor ontwerp, creatie, publicatie en verspreiding van corporate content, vanuit een heldere visie over het bereiken van diverse doelgroepen. Hierover onderhoud je contacten met onze leveranciers.
  • Je zorgt ervoor dat de gekozen communicatiemethoden aansluiten bij de Nuffic strategie en bijdragen aan het behalen van de Nuffic doelstellingen.
  • Je ondersteunt de bestuurder bij werkbezoeken van/aan onze belangrijkste externe stakeholders en schrijft communicatieplannen, content en speeches.
  • Je beheert externe relaties met onze leveranciers op het gebied van corporate communicatie, zoals fotografie, video en social media monitoring.
  • Je coördineert Nuffic-brede (digitale) evenementen, zoals het Nuffic-congres.
  • Je evalueert continu het corporate communicatieaanbod en adviseert op basis daarvan over aanpassingen en vernieuwingen.
  • Je draagt bij aan (de vormgeving van) onze corporate communicatiestrategie en de uitwerking en organisatie daarvan.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde communicatie, marketing, of journalistiekopleiding (hbo/wo), of op een andere manier relevante ervaring opgedaan met het vakgebied communicatie.
  • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van corporate communicatie in al zijn vormen en weet hoe je communicatiestromen goed kunt structureren en kanaliseren.
  • Je bent servicegericht en vindt het leuk om contact te leggen en onderhouden met collega’s intern en extern.
  • Kennis van, achtergrond of netwerk in het (hoger) onderwijs of overheid is een pré.
  • Je hebt een helder beeld hoe je verschillende doelgroepen moet benaderen en kunt een concrete bijdrage leveren aan de manieren waarop Nuffic draagvlak kan creëren en behouden voor internationalisering in het onderwijs en de publieke opinie hierover kan verrijken.
  • Je houdt van projectmatig werken en structureren en hebt hier aantoonbaar ervaring mee.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: klantgerichtheid, organisatiesensitiviteit, samenwerken, plannen en resultaatgerichtheid.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

  • Nuffic kent een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen. Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt;
  • Je ontvangt een salaris tot max. € 5.090,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring;
  • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige woon-werkvergoeding op basis van tweede klas OV, meer dan 6 weken vakantie per jaar;
  • Levenslang ontwikkelen staat bij Nuffic hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat jij je persoonlijk en professioneel (blijft) ontwikkelen en stimuleren dat ook;
  • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting;
  • Je krijgt een dienstverband van 32-38 uur per week voor de duur van een jaar. 

Meer informatie en solliciteren

Als je na het lezen van deze vacature enthousiast bent geworden, kun je ons via de solliciterenknop je motivatie toelichten en met een CV of een link naar je LinkedIn profiel laten weten dat je openstaat voor nadere kennismaking.

De sluitingsdatum van deze vacature is donderdag 6 juni. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 10 juni. Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor de 2e gespreksronde. De tweede gespreksronde vindt plaats in de week van 17 juni; beide gesprekken zijn bij ons kantoor te Den Haag.

Mocht je tussentijds vragen hebben kun je contact opnemen met mij, Monique van der Zijde, teamleider Staf. Het delen van deze vacature in je netwerk wordt gewaardeerd (acquisitie stellen we niet op prijs)!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

 

Referentienummer:

2024-487

Sluitingsdatum:

06-06-2024

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Monique van der Zijde

mobiel: +31 62 48 59 389

Bedrijfspagina:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag