Nuffic | Team Strategy & Innovation

Wij zoeken voor Erasmus+ een

Allround Communicatieadviseur

Wil jij een bijdrage leveren aan internationalisering van het onderwijs in Nederland? En ben jij in staat om online content te creëren voor social media, nieuwsbrieven en website. Dan komen wij graag met jou in contact.

Als communicatieadviseur bij Pijler Europa werk je aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Doel is om de kwaliteit van het Nederlandse en Europese onderwijs en onderzoek te verhogen en daarmee burgers beter uit te rusten voor hun deelname aan de samenleving en de arbeidsmarkt. In de pijler Europa is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs beheert. Daarnaast wordt binnen deze pijler uitvoering gegeven aan eTwinning, EURAXESS en (veelal relatief kleine) Europese projecten.

Wat ga je doen?

Samen met de rest van het communicatieteam werk je aan het informeren en inspireren over de mogelijkheden die het programma Erasmus+ biedt op het gebied van internationalisering. Geen dag is hetzelfde; zo werk je het ene moment aan een serie vlogs en organiseer je volgende moment een evenement voor onze doelgroepen. Voel jij je het beste op een plek waar je veel moet schakelen en meerdere projecten tegelijk tot een goed einde brengt én vind je het leuk om strategie te vertalen naar uitvoering? Dan ben je bij ons op je plek!

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het ontwikkelen van een communicatiestrategie in samenwerking met de Sr. Communicatieadviseur en je collega’s intern;
  • Het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van de content voor online en offline middelen (Erasmus+ en Nuffic);
  • Het gevraagd en ongevraagd adviseren van de organisatie over communicatie;
  • Het (laten) ontwikkelen van content voor het jaarlijkse Erasmus+ magazine;
  • Het ontwerpen van campagnes;
  • Het werken aan optimaliseren van de website en socials op basis van data en gebruikerservaring;
  • Het actief ophalen van informatie binnen en buiten de organisatie.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs op het gebied van communicatie en/of marketing;
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als Communicatieadviseur;
  • Je hebt gedegen ervaring met social media en websites;
  • Je hebt gedegen ervaring met het organiseren van events;
  • Je bent up-to-date met de nieuwste trends in marketing en communicatie, online communicatie en social media;
  • Je vindt het heerlijk om zelfstandig met veel werkzaamheden tegelijkertijd bezig te zijn, kan goed schakelen tussen verschillende niveaus, maar verliest de prioriteiten niet uit het oog;
  • Je vindt het leuk om een strategie te bedenken en uit te voeren tot in de kleinste details;
  • Je bent een enthousiaste, proactieve en dienstverlenende collega. Met oog voor detail en organisatiesensitiviteit weet jij je collega’s mee te nemen in projecten;
  • Je hebt een overtuigende communicatiestijl, waarbij je creatief en foutloos Nederlands en Engels schrijft.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: conceptueel vermogen, organisatiesensitiviteit, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en overtuigingskracht.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

  • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Je bepaalt deels zelf waar en wanneer je werkt.
  • Je ontvangt een salaris tot max. € 5.090,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur per week (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige vergoeding woon-werkverkeer met OV tweede klas en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen inzetten voor extra pensioenopbouw of sparen voor een sabbatical leave. 
  • Je krijgt een dienstverband van 32 uur per week voor de duur van een jaar.

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag(ochtend) 8 mei.  Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 16 mei op ons kantoor te Den Haag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Referentienummer:

2024-480

Sluitingsdatum:

05-05-2024

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

'Noor Groenendijk

mobiel: +31 39865426

Bedrijfspagina:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag