Stichting Nuffic Team Quality, Compliance & Finance

Wij zoeken een pro-actieve

Jurist Bestuursrecht voor Erasmus+

Wij zijn Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie. We zijn een brug tussen onze opdrachtgevers, het onderwijsveld en kennisinstellingen in binnen- en buitenland. Midden in deze sterk veranderende internationale en nationale omgeving helpen wij scholen en onderwijsinstellingen op het gebied van internationalisering en internationale samenwerking.


We zijn een flexibele, klantgerichte organisatie met een breed bereik: van primair tot hoger onderwijs. In Nederland, Europa en wereldwijd. We staan klaar om nieuwe opdrachten aan te pakken en benutten kansen om ons portfolio te versterken. Mensen maken Nuffic. Om onze ambities waar te maken, moet onze organisatie zich verder ontwikkelen. Dit vraagt om een heldere en toegankelijke vertaling van juridische materie naar praktisch uitvoerbare oplossingen op het gebied van compliance. Met deze ambitie in het achterhoofd zijn we op zoek naar een Jurist Bestuursrecht.

Wat ga je doen?

Als Jurist Bestuursrecht ben je (mede-)verantwoordelijk voor de naleving van de relevante wet- en regelgeving binnen de Pijler Europa. Als lid van het team Quality, Compliance & Finance zie je erop toe dat er wordt voldaan aan de opgestelde normen en regels en bewaak je de integriteit van de Pijler. Je bewaakt daarnaast ook de kwaliteit van processen, procedures, en de uitvoering daarvan. De Pijler Europa werkt aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Doel is om de kwaliteit van het Nederlandse en Europese onderwijs en onderzoek te versterken en daarmee burgers beter uit te rusten voor hun deelname aan de samenleving en de arbeidsmarkt. In de pijler is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs beheert. Het programma biedt beurzen voor internationale uitwisselingen en subsidie voor strategische partnerschappen en beleidsontwikkeling.

 • Je verwerkt relevante wet- en regelgeving in adviesverzoeken en voorstellen tot procesverbeteringen;
 • Je signaleert ontwikkelingen in het vakgebied en speelt in op veranderingen omtrent wet- en regelgeving;
 • Je stelt compliance-risicoanalyses op en weet hierbij te signaleren, identificeren en beoordelen;
 • Je geeft advies over verbeteringen van de interne regelgeving en bedrijfsvoering;
 • Je onderhoudt regelmatig contact met het management over geïdentificeerde risico's en voorgestelde risicomitigerende maatregelen. Je rapporteert en adviseert het management bij eventuele incidenten;
 • Je vergroot de bewustwording van compliance bij collega's door middel van communicatie en trainingen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante juridische opleiding op hbo- of wo-niveau afgerond;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van compliance;
 • Je hebt actuele kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Je kunt goed schakelen tussen een adviserende, coördinerende en bewakende rol;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de onderwijssector;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (taalniveau C1).

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: analytisch vermogen, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, klantbetrokkenheid en integriteit.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring.

Wat bieden we jou?

 • Nuffic kent een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen.
 • Je ontvangt een salaris tot maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige woon-werkvergoeding op basis van tweede klas OV en meer dan 6 weken vakantie per jaar;
 • Een leven lang ontwikkelen staat bij Nuffic hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat jij je persoonlijk en professioneel (blijft) ontwikkelen en stimuleren dat ook;
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen inzetten voor extra pensioenopbouw of sparen voor een sabbatical leave. 
 • Je krijgt een dienstverband van 32- 38 uur per week voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband daarna omgezet naar onbepaalde tijd.

De eerste gespreksronde vindt online plaats.  Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op ons kantoor te Den Haag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag en het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Referentienummer:

2024-484

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Brianda Zoet

mobiel: +31 639085162

Bedrijfspagina:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag