Nuffic | Team Strategy & Innovation

Wij zoeken voor het team Strategie & Innovatie een

Beleidsmedewerker onderwijs & onderzoek Hoger Onderwijs (HO)

Wil jij een bijdrage leveren aan internationalisering van onderwijs en onderzoek in Nederland? En ben jij in staat om beleid te ontwikkelen, kansen te signaleren, instellingen te adviseren en een extern netwerk te onderhouden? Dan komen wij graag met jou in contact.

Als senior beleidsmedewerker onderwijs en onderzoek hoger onderwijs (ho) werk je bij de pijler Europa. Pijler Europa werkt aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Doel is om de kwaliteit van het Nederlandse en Europese onderwijs en onderzoek te verhogen en daarmee burgers beter uit te rusten voor hun deelname aan de samenleving en de arbeidsmarkt. In de pijler Europa is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs beheert. Daarnaast wordt binnen deze pijler uitvoering gegeven aan eTwinning, EURAXESS-Researchers in Motion en (veelal relatief kleine) Europese projecten.

Wat ga je doen?

 • Je coördineert het EURAXESS-netwerk in Nederland.
 • Je geeft advies en beantwoordt vragen over de mogelijkheden die EURAXESS biedt voor Europese mobiliteit van onderzoekers. 
 • Je organiseert (online) bijeenkomsten waarbij beleidsthema’s worden besproken die gaan over of raken aan EURAXESS. Hier betrek je de juiste partijen bij. 
 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling en implementatie van beleid m.b.t. onderwijs en onderzoek in het hoger onderwijs.
 • Je onderhoudt relaties met verschillende interne en externe stakeholders.
 • Je volgt relevante ontwikkelingen over internationalisering in onderwijs en onderzoek (denk hierbij o.a. aan virtuele mobiliteit, het Europese Universiteiten Initiatief en kansengelijkheid), zowel in Europees als in nationaal verband.
 • Je deelt relevante kennis met collega’s.
 • Je vertegenwoordigt de organisatie in verschillende (reguliere) overleggen.  
 • Je signaleert kansen voor (nieuwe) Europese projecten en samenwerkingen, zowel intern als extern.

Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond.
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van internationalisering in het ho.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van grote programma’s of projecten en met het ontwikkelen en implementeren van beleid.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen en/of onderhouden van netwerken en bent klantgericht.  
 • Je kunt zelfstandig werken binnen een team.
 • Je bent ervaren in het organiseren en voorzitten van vergaderingen.
 • Je laat blijken je eigen gedrag en standpunten kritisch te evalueren en open te staan voor feedback van anderen, en je toont hiervan te leren.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (taalniveau C1).

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: analyseren en oordeelsvorming, omgevingsbewustzijn, resultaatgerichtheid, samenwerken en strategisch inzicht.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring.

 • Nuffic kent een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen. Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt;
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.439,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige woon-werkvergoeding op basis van tweede klas OV, meer dan 6 weken vakantie per jaar;
 • Levenslang ontwikkelen staat bij Nuffic hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat jij je persoonlijk en professioneel (blijft) ontwikkelen en stimuleren dat ook;
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting;
 • Je krijgt een dienstverband van 38 uur per week voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband daarna verlengd voor onbepaalde tijd.

Interesse? 

Kijk voor meer informatie over Erasmus+ op onze website en social media. Meer informatie over de functie wordt graag gegeven door Lem van Eupen, Manager Europa (tel. 06 24 85 94 24).  

Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

 

 

 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-394

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Lem Eupen van

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag