Nuffic | Team

Onderzoeker/adviseur - Innovatieve vormen van internationalisering

Voor Team Strategie, Kennis & Innovatie zoeken wij een Onderzoeker/adviseur - Innovatieve vormen van internationalisering

Heb jij je verdiept in de wereld van virtueel internationaliseren? En heb je ideeën over hoe je die in de praktijk wil brengen en hoe we de wereld van het internationaliseren kunnen uitbreiden met nieuwe vormen?

Als je een of alle vragen met een ja kunt beantwoorden is Nuffic de plek om je creativiteit, talent, kennis, kunde en netwerk te ontwikkelen.

De onderwijssector en daarmee ook Nuffic staat voor belangrijke keuzes en afwegingen; hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedere leerling een internationale ervaring kan opdoen en tegelijkertijd niet te veel van onze planeet vragen? Virtuele en nieuwe vormen kunnen hierin uitkomst bieden.

Nuffic is zich bewust van deze technologische ontwikkelingen en verkent de mogelijkheden die deze bieden voor internationalisering in het onderwijs. Ook verkent zij de mogelijkheden die technologische ontwikkelingen bieden voor haar eigen dienstverlening, zoals virtual exchange projecten, Collaborative Online International Learning (COIL), blended mobility en virtuele mobiliteit (studie en stage). Intern en extern wordt deze kennis gedeeld, zodat stappen kunnen worden genomen om actief om te gaan met deze ontwikkelingen. 

Binnen Nuffic is daarom een nieuwe functie gecreerd als Onderzoeker/ adviseur Innovatieve vormen van internationalisering. In deze functie ben je het centrale aanspreekpunt en heb je een coordinerende rol en promoot je Nuffic ook richting de doelgroep.

Wil jij deze belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van virtueel internationaliseren in de toekomst en samen met ons aan de slag gaan? Neem dan contact op en kom kennismaken.

Wat ga je doen?

 • Kennis en expertise binnen Nuffic opbouwen over nieuwe vormen van internationalisering.
 • Opstellen van projectplannen.
 • Bewaken van doelen, voortgang en implementatie van projecten en periodiek rapporteren over de voortgang aan de opdrachtgever en het managementteam.
 • Aansturen van een projectteam en ondersteunen in de ontwikkelen van beleid en uitvoeren van onderzoek.
 • Verbinding leggen met collega’s (in -en extern) die ook bij dit onderwerp betrokken zijn.
 • Ondersteuning van het management bij relevante (beleids-)thema’s op dit gebied en het doen van voorstellen tot proces- en productontwikkeling. 
 • Onderhouden en opzetten van in- en externe netwerken en belanghebbende partijen op het gebied van virtueel internationaliseren en innovatieve vormen van internationalisering.

Wat neem je mee?

 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen, opzetten en coördineren van programma’s of projecten. Je weet wat nodig is om projectdoelen op korte en lange termijn te bereiken.
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van virtueel internationalisering in het (hoger onderwijs) en hebt eerder gewerkt, of hebt ervaring met nieuwe vormen van internationalisering zoals COIL, virtual exchange en MOOC’s.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het conceptualiseren en het opzetten van projecten en/of programma's.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen en/of onderhouden van netwerken.
 • Je kunt zowel zelfstandig werken binnen een team als team- en sector overstijgend met andere collega's.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: planmatig werken, analyseren en oordeelsvorming, samenwerken, klantgericht en resultaatgerichtheid.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Nuffic heeft een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt grotendeels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 5439,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Je ontvangt een volledige OV-reiskostenvergoeding 2e klas voor woon-werkverkeer.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige vergoeding woonwerkverkeer met OV tweede klas en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 32-38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband daarna verlengd. 
 Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

De eerste gespreksronde vindt (in verband met de kerstperiode en oud & nieuw) plaats in de tweede week van januari (online ). Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op ons kantoor te Den Haag. 

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-389

Sluitingsdatum:

03-01-2023

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Chris Bergholtz

mobiel: +31 6 22 79 43 97

Company homepage:

http://Stichting Nuffic

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag