Nuffic | Team Web IT

Functioneel beheerder

Wij zijn Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie. We zijn een brug tussen onze opdrachtgevers, het onderwijsveld en kennisinstellingen in binnen- en buitenland. Midden in deze sterk veranderende internationale en nationale omgeving helpen wij scholen en onderwijsinstellingen op het gebied van internationalisering en internationale samenwerking.

We zijn een flexibele, klantgerichte organisatie met een breed bereik: van primair tot hoger onderwijs, in Nederland, Europa en wereldwijd. We staan klaar om nieuwe opdrachten aan te pakken en benutten kansen om ons portfolio te versterken. We vieren dit jaar dat we 70 jaar bestaan als huis van internationalisering voor alle onderwijssectoren.

Mensen maken Nuffic. Om onze maatschappelijke ambities waar te maken, wil onze organisatie zich verder ontwikkelen. Dit doen we ook met ondersteuning van handige technologie. Dat vraagt om een solide gebruikersondersteuning en een scherp oog voor de huidige en toekomstige wensen van de gebruikers. Om die reden zoeken wij een:

Collegiale en zelfstandige functioneel beheerder

Een a tot z functie waar jij niet alleen degene bent die ervoor zorgt dat de applicaties aansluiten bij de wensen van de gebruikers, maar waar je ook de link bent tussen collega en leverancier. Zo borg jij een goede gebruikerservaring en speel je een actieve en belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de technologische ruggengraat van Nuffic!

Jouw portefeuille bestaat - naast applicaties die gebruikt worden voor het beheer van beurzen voor internationale uitwisselingen en partnerschappen - ook uit 1 of meerdere Nuffic-brede applicaties, zoals het dataplatform.

Wat ga je doen?

 • Gebruiksbeheer en gebruikersondersteuning: je voert autorisatiebeheer uit, beantwoordt vragen van applicatiegebruikers, maakt handleidingen en organiseert trainingen;
 • Behoeftemanagement: je identificeert behoeften van eindgebruikers en kansen voor procesverbeteringen;
 • Incident- en wijzigingenbeheer: je analyseert incidenten, logt en monitort tickets bij externe leveranciers en plant wijzigingen in samenwerking met leveranciers en interne stakeholders;
 • Budget- en leveranciersmanagement: je monitort en beheert het supportbudget voor de applicaties en beheert de SLA’s met ICT-leveranciers;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de beveiliging van de applicaties en de naleving van wet- en regelgeving op het vlak van informatiebeveiliging, gegevensbescherming en digitale toegankelijkheid.

Wat neem je mee?

 • Je hebt HBO denk- en werkniveau;
 • Je hebt ten minste 3 jaar ervaring met het (functioneel) beheer van applicaties of in een vergelijkbare rol;
 • Je hebt kennis van en ervaring met BiSL in de praktijk;
 • Je maakt je applicaties snel eigen en vindt het leuk om "aan de knoppen te zitten;"
 • Je weet van aanpakken en je kunt goed luisteren, doorvragen en samenwerken;
 • Je kunt goed plannen, organiseren en prioriteren;
 • Je hebt affiniteit met data en oog voor detail;
 • Je hebt ten minste basiskennis van informatiebeveiliging, AVG en digitale toegankelijkheid of hebt het vermogen om je deze onderwerpen snel eigen te maken;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: analytisch vermogen, accuratesse, klantbetrokkenheid en resultaatgerichtheid.

Mocht je het gevoel hebben bepaalde functie-wensen te missen of heb je veel ervaring in het gebruik van soortgelijke systemen en lijkt het je leuk om hier vanuit een andere hoek mee te werken neem dan gerust contact op. Wij denken graag mee!

Wat bieden we jou?
Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door zo te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Het maakt het ons niet uit wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je enthousiasme meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur en dat je over voldoende relativeringsvermogen beschikt om in een dynamische organisatie te werken. Samen zorgen we ervoor, dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring.

 • Nuffic kent een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen. Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.670,-- bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur (schaal 10van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige woon-werkvergoeding op basis van tweede klas OV, meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Levenslang ontwikkelen staat bij Nuffic hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat jij je persoonlijk en professioneel (blijft) ontwikkelen en stimuleren dat ook.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 32-38 uur per week voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband daarna verlengd voor onbepaalde tijd.

Meer informatie en solliciteren
Wil je sparren over deze vacature of over werken bij Nuffic in het algemeen? Neem dan contact op Marc Bosman, Corporate Recruiter (tel. 06 - 46005408).

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-367

Locatie:

Den Haag / Hybride

Contactpersonen:

Marc Bosman

tel.: +31 646005408

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag