Nuffic | Team

Wij zoeken voor Erasmus+ een

Ervaren Communicatieadviseur

Iedere leerling, student en onderwijzer een internationale ervaring geven; daar staan wij voor bij Nuffic. Niet alleen in Nederland of Europa, maar ook ver daarbuiten. Binnen Nuffic worden verschillende programma’s uitgevoerd die gericht zijn op internationalisering.

Erasmus+ is één van deze programma’s. Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Commissie, gericht op onderwijs, training, jeugd en sport en wordt in Nederland uitgevoerd door twee Nationaal Agentschappen; NA Onderwijs & Training en NA Jeugd. Ter uitbreiding van het communicatieteam bij het NA Onderwijs & Training zijn wij op zoek naar een communicatieadviseur.

Wat ga je doen?

Je gaat werken voor het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training dat onderdeel is van Nuffic. Samen met je collega’s van het communicatieteam ga je aan de slag om het gehele onderwijs enthousiast te maken voor de mogelijkheden die het programma Erasmus+ biedt op het gebied van internationalisering. Je werkt hierbij nauw samen met de Sr. Communicatieadviseur en Communicatieadviseur Content en collega’s intern zoals; beleidsmedewerkers, veldcoördinatoren en programmabeheerders. Geen dag is hetzelfde als je komt te werken bij het Nationaal Agentschap.

Vind jij het een uitdaging om aan de slag te gaan met complexe materie en deze te vertalen naar begrijpelijke boodschappen voor de doelgroep, en voel jij je het beste op een plek waar je veel moet schakelen en meerdere projecten tegelijk tot een goed einde brengt, dan ben jij op je plek bij het NA!

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het ontwikkelen van een communicatiestrategie, in samenwerking met de Sr Communicatie Adviseur, die je vervolgens ook implementeert.
 • Het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van de content voor online en offline middelen (Erasmus+ en Nuffic).
 •  Het oplossingsgericht adviseren van de organisatie over communicatie en het bieden van de juiste ondersteuning.
 • Het meewerken en ontwikkelen van content voor het jaarlijkse E+ magazine.
 • Het ontwikkelen van campagnes tbv promotie van onder andere de Centrale Acties.
 • Het actief ophalen van informatie binnen en buiten de organisatie.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding in Communicatie en/of Marketing (HO).
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als Communicatieadviseur.
 • Je hebt een gedegen ervaring met social media en website.
 • Je hebt een gedegen ervaring met het organiseren van events.
 • Je bent up-to-date met de nieuwste trends in marketing en communicatie, online communicatie en social media.
 • Je vindt het heerlijk om zelfstandig met veel werkzaamheden tegelijkertijd bezig te zijn, kan goed schakelen tussen verschillende niveaus, maar verliest de prioriteiten niet uit het oog.
 • Je vindt het leuk om een strategie te bedenken en uit te voeren tot in de kleinste details.
 • Je bent een enthousiaste, proactieve en dienstverlenende collega. Met oog voor detail en organisatiesensitiviteit weet jij je collega’s mee te nemen in projecten.
 • Je hebt een overtuigende communicatiestijl, waarbij je creatief en foutloos Nederlands en Engels schrijft.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: plannen, strategisch inzicht, resultaatgerichtheid, samenwerken, overtuigen en omgevingsbewustzijn.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.670 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en (relevante) werkervaring.
 • Je ontvangt een volledige OV-reiskostenvergoeding 2e klas voor woon-werkverkeer.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 32 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna voor onbepaalde tijd verlengd. 

Kijk voor meer informatie over Erasmus+ op onze website en social media.

Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces; het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-357

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Simone Tromp

mobiel: +31 625423051

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag