Nuffic | Team

Wij zoeken voor Erasmus+ een

Communicatieadviseur Digital

Iedere leerling, student en onderwijzer een internationale ervaring geven; daar staan wij voor bij Nuffic. Niet alleen in Nederland of Europa, maar ook ver daarbuiten. Binnen Nuffic worden verschillende programma’s uitgevoerd die gericht zijn op internationalisering. Erasmus+ is één van deze programma’s. Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Commissie, gericht op onderwijs, training, jeugd en sport en wordt in Nederland uitgevoerd door twee Nationaal Agentschappen; NA Onderwijs & Training en NA Jeugd.

Wat ga je doen?

Je komt te werken binnen het Communicatieteam van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training. Het communicatieteam bestaat uit: Sr. Communicatieadviseur, Contentmanager, Communicatieadviseur en jij als Communicatieadviseur Digital.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Je werkt mee aan het vormgeven van alle online communicatie van Erasmus+ en bent een aanjager van digitaal en hybride werken en ontmoeten.
 • Je werkt mee aan het realiseren van de algemeen gestelde communicatiedoelstellingen en je werkt nauw samen met de collega’s in het agentschap en binnen de organisatie.
 • Je geeft advies aan je collega’s over de inzet van de website, nieuwsbrieven, (online) publicaties en social media.
 • Je brengt de dienstverlening van Erasmus+ continu onder de aandacht door een gecoördineerde inzet van online communicatie via de bestaande en nieuw te ontwikkelen kanalen.
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor het tijdig realiseren van online campagnes en content projecten. Hierin vervul je een actieve en verbindende rol met collega’s en externen.
 • Je zorgt voor een uitstekende online vindbaarheid, monitort en stuurt bij waar nodig.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs op het gebied van communicatie, marketing, of journalistiek.
 • Je hebt zo’n 3-5  jaar aantoonbare werkervaring opgedaan op een communicatieafdeling, waarbij je actief betrokken bent geweest bij de creatie en productie van succesvolle communicatiedragers.
 • Je hebt een gedegen ervaring met social media, content marketing, e-mailcampagnes, Google Analytics, SEO en SEA.
 • Je bent up-to-date met de nieuwste trends in marketing en communicatie, online communicatie en social media.
 • Je vindt het heerlijk om zelfstandig met veel werkzaamheden tegelijkertijd bezig te zijn, maar verliest de prioriteiten niet uit het oog.
 • Je hebt een overtuigende communicatiestijl, waarbij je creatief en foutloos Nederlands en Engels schrijft.
 • Je bent gewend vanuit een strategie en concept te denken en te werken.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: plannen, strategisch inzicht, resultaatgerichtheid, samenwerken, overtuigen en omgevingsbewustzijn.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt grotendeels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot €4.257,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 9 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige vergoeding woonwerkverkeer met OV tweede klas en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen voor een hogere reiskostenvergoeding.
 • Je krijgt een dienstverband van 32- 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband hierna omgezet naar onbepaalde tijd.

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 20 oktober (online). Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 25 oktober op ons kantoor te Den Haag.

Kijk voor meer informatie over Erasmus+ op onze website en social media.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-356

Sluitingsdatum:

13-10-2022

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Simone Tromp

mobiel: +31 625423051

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag