Nuffic | Team Staff

Wij zoeken een stressbestendige

Woordvoerder/ Adviseur Externe Betrekkingen

In deze functie onderhoudt je nauw contact met journalisten, politici, ministeries en koepelorganisaties. Je signaleert politieke en nieuwswaardige ontwikkelingen en weet daar acties aan te verbinden die Nuffic profileren bij pers en andere externe stakeholders. Je ben het eerste aanspreekpunt voor pers, beantwoordt vragen en ondersteunt collega’s bij mediaoptredens. 

Als Woordvoerder / Adviseur Externe Betrekkingen werk je binnen het team Staf en deel je je kennis en expertise actief binnen Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek. Onze ambitie is dat iedere leerling en student internationale ervaring opdoet. Vanuit die gedachte moedigen we iedereen aan om eigen grenzen te verleggen. 

Wat ga je doen?

 • Je draagt bij aan de positionering van Nuffic in het publieke domein: Je onderhoudt een uitgebreid netwerk, onder andere met journalisten, politici, ministeries, koepelorganisaties en andere corporate stakeholders en blijft actief op de hoogte van politieke en maatschappelijke trends. 
 • Je ondersteunt het management en collega’s bij mediaoptredens en bij politiek-bestuurlijke overleggen.
 • Je organiseert persmomenten, je plant en beoordeelt interviewverzoeken en je schrijft persberichten, opinies, Q&A’s en mediaplannen.
 • Je zet samen met de specialisten uit de organisatie de strategie uit voor de positionering van Nuffic naar externe relaties zoals journalisten, politiek, ministeries, koepelorganisaties en andere corporate stakeholders. 
 • Je adviseert het MT over kansen en acties op het gebied van politiek-bestuurlijke onderwerpen.
 • Je deelt kennis en expertise op het gebied van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op creatieve manieren met collega’s. 

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding in het hoger onderwijs. 
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie. 
 • Je hebt ervaring in het werken in de Haagse politiek-bestuurlijke omgeving, binnen een onderwijsinstelling of binnen een mediaorganisatie.
 • Je hebt bij voorkeur aantoonbaar een relevant netwerk. 
 • Je hebt een neus voor nieuws en een uitstekende politieke en maatschappelijke antenne. 
 • Je hebt een uitmuntende schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels en gevoel voor beeld. 

 

Voor de functie vragen we de volgende competenties: sterk analytisch vermogen, samenwerken, omgevingsbewustzijn, netwerken.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt grotendeels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.439,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige vergoeding woonwerkverkeer met OV op basis van 2e klas en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen voor een hogere reiskostenvergoeding.
 • Je krijgt een dienstverband van 32- 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband hierna omgezet naar onbepaalde tijd.

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 2 november (online). Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op maandag(middag) 14 november op ons kantoor te Den Haag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

 

 

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-350

Sluitingsdatum:

28-10-2022

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Annemarie Willemsen

mobiel: +31 6 - 34 09 98 66

Mart Waterval

mobiel: +31 628500790

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag