Nuffic | Team Staff

Wij zoeken een enthousiaste en proactieve

Corporate Communicatie-adviseur

Ben jij een communicatieprofessional die snel kan schakelen tussen verschillende onderwerpen? Ben jij een verbinder en heb je een talent voor organiseren en structureren? Kom dan bij ons team en maak voor de corporate communicatiekanalen van Nuffic het verschil!

Wat ga je doen?

 • Als communicatieadviseur draag je zorg voor de corporate communicatie van Nuffic. Je hebt een strategische rol, maar zorgt ook dat de communicatie wordt uitgevoerd. Je adviseert de organisatie en het MT en je werkt aan interne en externe projecten en communicatiemiddelen. Samen met andere communicatieprofessionals in de staf en in de pijlers draag je bij aan de positionering en profilering van Nuffic.
 • Je organiseert als “regisseur” van onze Newsroom de corporate communicatie van Nuffic in samenwerking met de specialisten uit de pijlers en Staf.
 • Je bent verantwoordelijk voor ontwerp, creatie, publicatie en verspreiding van corporate content, vanuit een heldere visie over het bereiken van diverse doelgroepen. Hierover onderhoud je contacten met onze leveranciers.
 • Je zorgt ervoor dat de gekozen communicatiemethoden aansluiten bij de gekozen Nuffic strategie en bijdragen aan het behalen van de Nuffic doelstellingen.
 • Je beheert relaties met onze belangrijkste leveranciers op het gebied van corporate communicatie.
 • Je coördineert Nuffic-brede (digitale) evenementen, zoals het Nuffic-congres.
 • Je evalueert continu het corporate communicatieaanbod en adviseert op basis daarvan over aanpassingen en vernieuwingen.
 • Je draagt bij aan (de vormgeving van) onze corporate communicatiestrategie.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van een internationale ervaring.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een in het Hoger Onderwijs afgeronde communicatie, marketing, of journalistiekopleiding, of op een andere manier relevante ervaring opgedaan met het vakgebied communicatie.
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van corporate communicatie in al zijn vormen en weet hoe je communicatiestromen goed kunt structureren en kanaliseren.
 • Je bent servicegericht en vindt het leuk om contact te leggen en onderhouden met collega’s intern en extern.
 • Je hebt een helder beeld hoe je verschillende doelgroepen moet benaderen.
 • Je hebt een visie op de manier waarop Nuffic draagvlak kan creëren en behouden voor internationalisering in het onderwijs en de publieke opinie hierover kan verrijken.
 • Je houdt van projectmatig werken en hebt hier aantoonbaar ervaring mee.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: klantgerichtheid, omgevingsbewustzijn, samenwerken, plannen en resultaatgerichtheid.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt grotendeels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot €4.670,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige vergoeding woonwerkverkeer met OV tweede klas en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen voor een hogere reiskostenvergoeding.
 • Je krijgt een dienstverband van 32- 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische vooruitzichten wordt het dienstverband hierna omgezet naar onbepaalde tijd.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 17 oktober (online).  Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op maandag(middag) 24 oktober op ons kantoor te Den Haag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-349

Sluitingsdatum:

12-10-2022

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Annemarie Willemsen

mobiel: +31 6 - 34 09 98 66

Mart Waterval

mobiel: +31 628500790

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag