Nuffic | Global

Wij zoeken voor ons team Programme Support een

Ambitieuze Business Informatiemanager

Ben jij de Business informatiemanager met ambities en visie die op zoek is naar een uitdaging waarbij je binnen onze organisatie de datavoorziening op orde krijgt en houdt en daarmee niet alleen de organisatie, maar ook vele studenten en internationale partners over de hele wereld ondersteunt?

Dat is namelijk waar Nuffic voor staat: iedere leerling, student en onderwijzer een internationale ervaring geven. Niet alleen in Nederland of Europa, maar ook ver daarbuiten. Ons informatielandschap binnen de pijler Global bestaat uit een mix van systemen die ten doel hebben een zo goed mogelijk interne als wel externe samenwerking met je collega’s, studenten en internationale samenwerkingspartners te ondersteunen. Je bent dé schakel tussen de business en de techniek. En dat doe je niet alleen want je hebt een geweldig team met functioneel beheerders met wie je deze uitdaging samen aan gaat.

Wil jij deze belangrijke bijdrage leveren en samen met ons aan de slag gaan? Neem dan contact op en kom kennismaken.

 

Wat ga je doen?

Vanuit het team Programme Support binnen Global werk je nauw samen met de teamleider en de andere teams zoals Programma Management & Monitoring en Partnership & Programme Development. Als business informatiemanager stuur je 4 functioneel beheerders aan en ben je verantwoordelijk voor het ICT beleid.

Daarnaast richt je je op:

 • Het vertalen van de behoeften van de business naar functionele eisen en technische oplossingen.
 • Het bewaken van de kwaliteit en onderlinge samenhang tussen de applicaties.
 • Het coördineren van het incidenten- en wijzigingenbeheer van de applicaties het opstellen van plannen op voor het invoeren van wijzigingen.
 •  Het doen van verbetervoorstellen en je stelt (meerjaren)plannen op voor de functionele eisen en wensen van applicaties.
 • Het signaleren van technologische trends en nieuwe mogelijkheden binnen de werkprocessen. 
 • Mogelijke aanbestedingsprocedures van softwaresystemen. Daarnaast maak je afspraken met externe partijen en onderhoud je het contact met ze.
 • Het beheer van contracten en SLA’s. 

Wat neem je mee?

 • Je hebt affiniteit met de internationale werkomgeving van Nuffic en de pijler Global.
 • Je hebt een relevante ICT-opleiding op hbo-niveau. 
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring als Business Informatiemanager. 
 • Je aantoonbare ervaring met procesmanagement en software ontwikkelingstrajecten.
 • Je hebt kennis van informatiebeveiligings- en privacybeleid, zoals AVG en BIO.
 • Je hebt ervaring in het coördineren van werkzaamheden en het aansturen, inspireren en coachen van medewerkers. 
 • Je kunt mondeling en schriftelijk goed uit de voeten in zowel de Nederlandse als Engelse taal. 

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: Conceptueel vermogen, samenwerken, plannen en organiseren en resultaatgerichtheid.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.439 bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring. 
 • Je ontvangt een volledige OV-reiskostenvergoeding 2e klasse voor woon-werkverkeer.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, en meer dan 6 weken vakantie per jaar. Ook kun je arbeidsvoorwaarden met elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen voor een hogere reiskostenvergoeding. 
 • Je krijgt een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Als de situatie het toelaat wordt het dienstverband daarna voor onbepaalde tijd verlengd. 

De eerste gespreksronde vindt  plaats op donderdag 8 september (online). Een  online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag(middag) 20 september (Nuffic kantoor Den Haag).

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omrent Gedrag en het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-338

Regio:

 • Zuid-Holland

Sluitingsdatum:

01-09-2022

Contactpersonen:

Patrick Ligthart

mobiel: +31 6-51788088

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 2518AX Den Haag