Nuffic | Team

Voor het team Programme Management & Monitoring van de Pillar Global, zoeken wij een

Coördinerend Programmamanager Institutionele Samenwerkingsprojecten

Wat ga je doen?

Binnen het team Programme Management en Monitoring (PMM) onderscheiden wij drie onderdelen: institutionele projecten, groepstrainingen en (studie)beurzen. Voor het eerste onderdeel zijn wij op zoek naar een Coördinerend Programmamanager met relevante ervaring en visie.

Als Coördinerend Programmamanager Institutionele Projecten stimuleer, contracteer en monitor je institutionele samenwerkingsprojecten in de internationale onderwijssector binnen het Orange Knowledge Programme (OKP). Je coördineert met enthousiasme het werk van elf countrymanagers. Daarnaast beheer je ook eigen projecten binnen het OKP als Countrymanager voor 30 - 40% van je tijd. Het accent ligt het komende jaar op de succesvolle rapportage en afronding van het Orange Knowledge Programma.

Als coördinator heb je geen hiërarchische positie maar ben je wél het belangrijkste eerste aanspreekpunt voor de Countrymanagers. Door jouw deskundigheid, support en enthousiasme draag je bij aan een programmatisch en inhoudelijk solide team.

De specifieke taken die daarbij horen zijn:

 • Je coördineert het OKP-instrument samenwerkingsprojecten en neemt deel aan het overleg met teamleider en de coördinatoren groepstrainingen en beurzen en draagt bij aan synergie tussen de drie  instrumenten.
 • Je coördineert de aanlevering en beoordeling van (eind)rapportages van institutionele samenwerkingsprojecten en communiceert met partners over de vereiste kwaliteit van de rapportages
 • Je draagt bij aan en coördineert de verbeteringen  van het instrument institutionele projecten.
 • Je beantwoordt algemene vragen over het instrument samenwerkingsprojecten en je draagt zorg voor  optimale interne communicatie hierover, met de teamleiders van de pijler Global en het team Partnerships en Programme Development, o.a. in het teamleiders overleg.
 • Je onderhoudt over die projecten nauw contact met internationale collega’s.  
 • Je bewaakt de kwaliteit van het volledige traject van subsidiebeheer en draagt proactief bij aan verbeteringen en de integratie van processen in samenwerking met de Quality & Assurance Officer en het  Team Programme Support.
 • Je signaleert nieuwe kansen voor de ontwikkeling van toekomstige programma’s.  

Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante WO-opleiding afgerond.
 • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met werken in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.
 • Kennis van en ervaring met ontwikkelingen in de hoger onderwijs sector, maar ook in het hogere beroepsonderwijs strekt tot aanbeveling.
 • Je bent cultureel en politiek sensitief en kan goed communiceren in een interculturele beleidscontext.
 • Je bent aantoonbaar in staat om de collega’s binnen het team te inspireren het beste uit zichzelf te halen.
 • Je hebt een proactieve houding en een goed ontwikkeld conceptueel vermogen.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, Frans is een pré.
 • Ervaring met internationaal programmamanagement en de rapportage cyclus is essentieel.
 • Je hebt een passie voor ontwikkelingssamenwerking en meer specifiek voor systeemveranderingen. Je hebt ervaring met de Theory of change benadering en de samenhang met resultaten frameworks. 
 • Kennis over en werkervaring met thema’s als gender, inclusiviteit, ondernemerschap, water, voedselzekerheid, capaciteitsversterking en organisatieverandering zijn een pré.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: Klantbetrokkenheid, resultaatgerichtheid, conceptueel vermogen, schriftelijke uitdrukkings vaardigheid en overtuigingskracht.

Wij vinden inclusief werkgeverschap belangrijk om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, dan zorgen we er samen voor dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale onderwijservaring en dat de internationale onderwijssamenwerking wordt versterkt. 

Wat bieden we jou?

 • Nuffic kent een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te (blijven) ontwikkelen.
 • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.439,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd. 

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 18 augustus (online). Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag(ochtend) 25 augustus op ons kantoor te Den Haag. 

We behouden ons het recht om in gesprek te gaan met kwalificerende kandidaten voor de sluitingsdatum van de vacature en bij gelijke geschiktheid geniet de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag en het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-332

Sluitingsdatum:

28-08-2022

Locatie:

Hybride

Contactpersonen:

Marleen Verhagen

mobiel: +31 63 86 75 324

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag