Nuffic | Team

Wij zoeken een resultaatgerichte

Projectleider met kennis van Wet open overheid

Voor het Nuffic-breed uitvoering geven aan de Wet open overheid (WOO), gericht op het actief openbaar maken van documenten in een aantal informatiecategorieën en het op orde brengen van de informatiehuishouding, zoeken wij een projectleider

 

Wat ga je doen? 

Fase 1 (tot eind 2022) Je start met een Nuffic-brede inventarisatie van werkprocessen waar actieve openbaarmaking verplicht is en op welke wijze de documentatie bewaard wordt. Deze inventarisatie dient als een nulmeting.  Als vervolg op de inventarisatie doe je een impactanalyse op een aantal onderdelen: 

 • juridische impact (waaronder actieve openbaarmakingsplicht en archivering); 

 • personele en organisatorische impact (waaronder cultuurverandering/Woo contactpersoon); 

 • impact op de Web architectuur (site of mogelijk andere wijzen van openbaarmaking); 

 • impact op de informatiehuishouding (waaronder duurzame toegankelijkheid). 

In samenwerking met het MT bepaal je het ambitieniveau voor de wijze van openbaarmaking. Naar aanleiding van de nulmeting, de impactanalyse en het bepalen van het ambitieniveau schrijf je een projectplan voor de implementatie van de Woo (fasering, capaciteit, budget etc.). 
 
Fase 2 (2023) Nadat het projectplan is geaccordeerd, ben je uitvoerder van het project in de rol van projectleider.  

 

Wat neem je mee?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde, voor de functie relevante, HBO opleiding.

 • Je hebt aantoonbare kennis van het onderwerp Wet open overheid/Wet openbaarheid van bestuur.

 • Je hebt aantoonbare kennis van informatiehuishouding bij (semi)overheidsorganisaties.

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectleider binnen (semi)overheidsorganisaties. Je hebt ervaring met de coördinatie van projectteams en je bent in staat om mensen te verbinden, te inspireren en mee te nemen. 

 • Je bent zelfstandig en je staat stevig in je schoenen. 

 • Je bent resultaatgericht en je kunt goed plannen en organiseren. 

 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels. 

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: Resultaatgerichtheid, draagvlak creëren, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit. 

Over Nuffic 

Waar werelden samenkomen, ontstaan de mooiste dingen. Daar zijn wij van overtuigd. Wij zijn Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek. Onze ambitie is dat iedere leerling en student internationale ervaring opdoet. Vanuit ons hoofdkantoor in Den Haag en 11 kantoren wereldwijd brengen we mensen, talen en culturen samen. En moedigen we iedereen aan om eigen grenzen te verleggen. Dit doen we samen met onze nationale en internationale partners. We zetten ons in voor de ontwikkeling van leerlingen en studenten, en voor de groei van docenten, professionals en organisaties. Hiermee zetten we Nederland als toonaangevend kennisland op de kaart. 

Als projectleider Woo werk je bij Team Staf. 

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. 
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.439,-bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Je ontvangt een volledige OV-reiskostenvergoeding 2e klas voor woon-werkverkeer.
 • Nuffic kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 28 - 32 uur per week tot eind van 2022.
 • Bij goed functioneren en bij gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna voor de duur van het project verlengd. 

De eerste gespreksronde vindt  plaats op donderdag 1 september(online). Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag(middag) 6 september op ons kantoor te Den Haag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2022-336

Sluitingsdatum:

28-08-2022

Locatie:

Den Haag/ Hybride

Contactpersonen:

Mart Waterval

mobiel: +31 628500790

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 Den Haag 2518AX Den Haag