Stichting Nuffic - Team WebIT

Voor het team WebIT zoeken wij een inspirerende en motiverende

teamleider WebIT

 

Bedrijfsvoering werkt nauw samen met en voor alle interne stakeholders en is ‘partner in business’ op het gebied van communicatie (user experience), control, facilitaire diensten, financiën, ICT, inkoop, human resource management en juridische zaken.
Bedrijfsvoering werkt aan de professionaliteit, kwaliteit, efficiency en compliancy van Nuffic als kenniscentrum en publieke dienstverlener. Wij scheppen kaders, adviseren integraal en proactief en dragen bij aan het afleggen van verantwoording. Hierbij opereren wij als 'partner in business' op strategisch, tactisch en operationeel niveau. In ons werk zoeken we de samenwerking en zijn wij trots op onze betrouwbaarheid, deskundigheid en gedegenheid.

Wat ga je doen?

Samen met het team, bestaande uit 15 professionals, krijg je de ruimte om de digitale ambities van Nuffic verder vorm te geven en de visie op digitalisering bij Nuffic te (blijven) ontwikkelen. Je bent binnen de organisatie businesspartner voor ICT en webdienstverlening. Je coacht  de teamleden, zoekt de samenwerking binnen de organisatie op en je bent constant op zoek naar verbeteringen.

Je werkt met het team aan een duidelijke positionering binnen de organisatie en je maakt de samenwerkingsverbanden tussen de teams expliciet:

 • Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een digitale visie en strategie, die nauw aansluit op de bedrijfsbrede kaders.
 • Je vertaalt strategische plannen naar budgetten, formatie en actionable activiteiten.  
 • Je vormt beleid en geeft sturing aan de gehele informatievoorziening en alle onderliggende processen van beheer, inclusief beveiliging en monitoring.
 • Je bent samen met het team verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de applicaties die in de organisatie worden ingezet, waaronder het CRM, het dataplatform en de websites. 
 • Je monitort het gebruik, de veiligheid en de compliance van de applicaties en websites, signaleert knelpunten en risico's en adviseert over optimalisaties en inzet van middelen.
 • Je adviseert over verbeteringen in de interne en externe customer journeys en je waarborgt de toegankelijkheid.
 • Je stuurt en begeleidt (soms als opdrachtgever, soms als opdrachtnemer, soms als expert) projecten en bevordert realisatie daarvan binnen tijd en budget.    
 • Je stelt de resultaatafspraken van je team op, begroot de daarvoor benodigde inzet van mensen en middelen, en bewaakt de voortgang hiervan.
 • Je beheert het budget van het team en bent verantwoordelijk voor het hrm-beleid van je team: je zorgt voor werving en selectie, in-, door- en uitstroom, verzuimbegeleiding, performancemanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding en een stevige inhoudelijke achtergrond op het vakgebied van ICT en digitale communicatie.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een leidinggevende en/of coördinerende functie.
 • Je bent bekend met het werkterrein en de werkprocessen van het team en weet complexe materie te verhelderen, waarbij je de diverse belangen in kaart brengt en draagvlak creëert voor je advies.
 • Je hebt een visie op digitalisering, informatievoorziening en het vertalen van boodschappen in tekst, beeld en geluid.
 • Je bent in staat om je teamleden te laten excelleren, zet aan tot prestaties en innovatie en creëert een lerende cultuur.
 • Je hebt doorzettingsvermogen en bent in staat tegengestelde belangen te overbruggen.
 • Je bent wendbaar en kan tegengas geven, je raakt niet snel ontmoedigd en bewerkstelligt met tactische slimheid kleine en grotere veranderingen.
 • Je inspireert, motiveert en bent betrokken.

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: analyseren en oordeelsvorming, motiveren, teambuilding, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, omgevingsbewustzijn, strategisch inzicht.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is, waar je in gelooft of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van een internationale ervaring.

 Wat bieden we jou?

 • Nuffic heeft een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training, opleiding en coaching.
 • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. Tijdens de coronacrisis hebben we onze regels en faciliteiten tijdelijk aangepast om het werken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken.
 • Je ontvangt een salaris tot € 6.421 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 13 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruim 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar.  Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

Een  online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Vacature delen via:

Referentienummer:

2020-147

Sluitingsdatum:

30-09-2021

Contactpersonen:

Ellen Sinnige

mobiel: +31 612200542

Company homepage:

http://www.nuffic.nl

Kantooradres:

Kortenaerkade 11 2518AX Den Haag